Dietetyczne spaghetti w 20 minut

Dietetyczne spaghetti w 20 minut

KUCHNIA
Przeczytasz w: 2 minuty
0
(0)

Odchudzanie nie musi być nudne. Każdego dnia można jeść zbilansowane posiłki przyrządzane z produktów dostępnych w każdym markecie. Dietetyczne spaghetti zrobisz w 20 minut. Do jego przyrządzenia nie potrzebujesz specjalnych umiejętności. Wystarczy jeden garnek i patelnia teflonowa.

Dietetyczne spaghetti – niezbędne produkty

Do przygotowania prostego a zarazem dietetycznego spaghetti potrzebujesz:

  • makaron pełnoziarnisty spaghetti, który kupisz w najpopularniejszych marketach
  • mięso mielone wołowe, które najlepiej kupić świeżo zmielone w sklepie mięsnym lub w popularnym markecie
  • Ajwar łagodny lub ostry według uznania. Zakupisz go w każdym markecie
  • koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki dostępne również w popularnych sklepach
  • świeży pomidor
  • cebula żółta
  • szczypior
REKLAMA








Jak przygotować fit spaghetti?

Najpierw wstaw wodę i zagotuj. Następnie włóż do niej makaron spaghetti i zmniejsz moc gotowania. Makaron gotuj ok. 8 min, aby był al dente lub 10 min, aby był w punkt. W między czasie dodaj mięso na patelnię i wrzuć do niego pokrojoną w małą kostkę połówkę cebuli Później dodaj łyżkę Ajwaru oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.  Wszystko wstaw na kuchenkę, podsmażaj mieszając cały czas. Podlej również trochę wody.

Dla zbilansowania posiłku dietetyczne spaghetti wzbogacimy również o prostą sałatkę. Aby ją przyrządzić pokrój pomidora w średnią kostkę, połową cebuli w małą kostkę. Wszystko wymieszaj i ułóż ładnie na talerzu. Na koniec posyp także świeżym, zielonym szczypiorkiem.

Na koniec ugotowany makaron dodaj na talerz. Polej przygotowanym mięsem z cebulką. Obok podaj pomidor z cebulką i szczypiorkiem. I danie gotowe. W pełni zdrowe, dietetyczne a także zbilansowane w mikroskładniki. Smacznego!

Zobacz także: Podstawy odchudzania

Czas, jaki jest potrzebny, aby przygotować dietetyczne spaghetti to 20 minut. Podczas jego przygotowania można również używać dodatkowych przypraw. Zarówno do mięsa jak i sałatki można wykorzystać pieprz, paprykę słodką lub curry, jak kto woli. Ważne jedynie, aby nie używać soli, która niezależnie od swojej odmiany jest szkodliwa. Dzięki takim posiłkom Twoja dieta będzie urozmaicona a odchudzanie prostsze niż myślisz.

Oceń tekst

Kliknij gwiazdkę aby dodać ocenę!

Średnia ocena 0 / 5. Liczba głosów: 0

Oceń tekst jako pierwszy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *